Ilon ja surun kirjastojen vuosi 2019 – ja siitä eteenpäin

Näyttää siltä, että jokin asiat vakiintuvat blogissa. Aiheiden rytmityksen suhteen kahden Keltaisen kirjaston ja yhden muun aiheen merkinnän vuorottelu vaikuttaa toimivalta – ainakin kirjoittajan näkökulmasta. Jos viime vuonna Leavings-tarinoiden sarja oli yleisin muiden merkintöjen aihe, vuonna 2019 se on ollut viimeinkin alkamaan päässyt Kalevala-sarja. Se on tyylilajiltaan vähän muuta kuin yleensä pohdiskelevammat Keltaisen kirjaston merkinnät. Kalevala-tekstit eivät ole välttämättä sen nopeampia kirjoittaa, mutta toki runon lukee nopeammin kuin romaanin.

Kalevalassa lienee tällä tahdilla kirjoittamista pariksikin vuodeksi. Niinpä on varsi varmaa, että sarja jatkuu läpi vuoden 2020.

Merkintöjen julkaisurytmi on tietenkin vähän erilainen kuin niiden kirjoittamisrytmi. Vakiintumassa taitaa olla sekin, että kesälomalla paneudun muuhun kuin Keltaisen kirjaston tarjontaan. Kesäloman 2019 olin Dublinissa ja luin hurjalla tahdilla Charles Strossin Laundry-sarjaa. Tähän urakkaan liittyviä merkintöjä on tullut toistaiseksi vain yksi. Laundrya ja muuta Irlannissa luettua tipahtelee blogiin sitä mukaa kun se rytmin kannalta tuntuu sopivalta.

Alkava vuosi on 2020 – olisikohan siinä mahdollisuus uusille roolipelimerkinnöille synkästä tulevaisuudesta?

Kategoria(t): ilmoitukset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *