Helmet-lukuhaaste 2021, osa 5: Huhtikuun kirjat

Huhtikuun ensimmäinen luettu teos oli Pauliina Suden Yksityisetsivä, jossa Susi on haastatellut suomalaisia yksityisetsiviä. Kirja koostuu siis useamman henkilön kertomuksista, mutta se on hyvin koostettu ja kiinnostavaa luettavaa. Yksityisetsivän rinnalla luin Helena Steenin Paikka hyvässä perheessä -romaanin, joka oli kaltaiselleni historiallisten romaanien ystävälle nappivalinta: tarina kertoo nuoresta tytöstä, joka lähetetään Englantiin kotiapulaiseksi.

Steenin kirjan jälkeen jatkoi luokkayhteiskuntakuvauksia lukemalla Julian Fellowesin Snobit. Kirja kuvasi osuvasti luokkayhteiskunnan sisäänlämpiävyyttä ja eksentrisyyttä, mutta valitettavasti lukija jää hieman ulkopuoliseksi, mikä voi osaltaan johtua siitä, että tarinan pääkertoja on hieman sivussa tapahtumista.

Onnistuin saamaan käsiini Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, josta olin kuullut paljon kehuja. Kirja lunasti odotukset: kerronta oli sujuvaa ja tarina tempaisi mukaansa. Toinen huhtikuussa lukemani juutalaisvainoja käsittelevä teos oli Renian päiväkirja. Teosta on verrattu Anne Frankin päiväkirjaan, sillä molempien kirjoittaja on nuori juutalaistyttö.

Viimeinen huhtikuussa lukemani teos oli Paula Norosen Tarja Kulho: Räkkärimarketin kassa. Luulen että tämä toimisi paremmin äänikirjana, vaikka se olikin melko nopealukuinen, kevyt tarina.

Huhtikuu oli kaiken kaikkiaan lukemisten kannalta melko hidas kuukausi, sillä sekä Snobit että Renian päiväkirja veivät sivumääriinsä nähden paljon aikaa. Luettavien kirjojen pino on taas päässyt kasvamaan joten lähikuukausiksi on jonkin verran kirittävää.

Kategoria(t): elämäkerrat, lukuhaaste Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *