Helmet-lukuhaaste osa 6: touko- ja kesäkuun luetut

Viime kuun blogivuoro jäi käyttämättä, osin lukemisen vähäisyyden, osin uuden työn aloittamisen aiheuttaman väsymyksen vuoksi, joten nyt käynkin läpi sekä touko- että kesäkuun lukemiset.

Toukokuussa sain luettua vain viisi kirjaa, mutta niistä kaksi oli melko massiivisia. Ensimmäisenä oli vuorossa lisää Lucinda Rileytä ja sarjan seuraava osa Varjon sisar, joka noudatti tuttua kaavaa. Sen rinnalla luin Ji Seong-Hon kirjan Pako, jonka piti olla mahdoton, joka on omaelämäkerrallinen kertomus hänen paostaan Pohjois-Koreasta.
Kolmas toukokuussa luettu teos oli Katherine McGeen Amerikan kuninkaalliset -sarjan toinen osa Majesteetti. Nuorten aikuisten romaani oli nopealukuinen vaihtoehtohistoria, jonka lähtökohtana on ajatus Yhdysvalloista kuningaskuntana ja naisesta sen hallitsijana. Majesteetin jälkeen luin Jouni Rannan ja Marko Erolan taideväärennöksistä ja niiden kaupasta kertovan teoksen Vilpitön mieli.

Viimeinen toukokuussa lukemani teos oli Barack Obaman Luvattu maa, joka oli kaiken kaikkiaan huikea lukukokemus. Teoksessa Obama käy läpi poliittisen uransa alkuvaiheet ja ensimmäisen kautensa presidenttinä. Kirja menee haasteen kohtaan 38. Kirja on käännetty hyvin, sillä teoksen suomentajina on toiminut huippuammattilaisten kolmikko: Seppo Raudaskoski, Kyösti Karvonen ja Ilkka Rekiaro.

Kesäkuu alkoi taas täsmälukemisella: haastekohtaan 42. Satukirja luin Cristal Snow’n Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku. Tarina on formaatiltaan selkeästi satu, mutta siinä on mukana joitakin modernimpia elementtejä, jotka tuovat siihen omaleimaisuutta. Kesäkuun alussa kirjastosta tarttui mukaan Rileyn sarjan seuraava osa: Helmen sisar. Historialliset osuudet ovat minusta ehdottomasti sarjan parasta antia, huomaan nauttivani niistä kun taas päähenkilöiden osuudet tuntuvat kliseisemmiltä, mutta näyttää kovasti siltä että luen sarjan läpi, jos ei muusta syystä niin saadakseni selville, mitä Papa Saltille oikeasti tapahtui.

Pitkän odotuksen jälkeen sain kirjaston varausjonosta käsiini myös Enni Mustosen Näkijän, jonka luinkin läpi parissa päivässä. Vaikka sarja on pitkä, Mustonen on onnistunut säilyttämään sarjan tason korkeana. Mustosen ohella luin Shaun Bythellin Seven Kinds of People You Find in Bookshops, joka on humoristinen kuvaus ihmistyypeistä, jotka kansoittavat pieniä kirjakauppoja ja divareita.

Kesäkuun ehkä huikein lukukokemus oli Kelly McWilliamsin Agnes at the end of the world. Kirja kertoo Agnesista, joka on kasvanut uskonnollisessa profeetan johtamassa kultissa, mutta joka päättää tehdä oman valintansa tilanteessa, jossa ihmiskunta on vaarassa. Suosittelen usein NA-kirjallisuutta ihmisille, jotka sanovat etteivät jaksa lukea: nuorten romaanit ovat kerronnaltaan tiiviimpiä kuin ”oikeat” romaanit ja joukkoon mahtuu todellisia helmiä kuten edellämainittu teos.

Viimeinen kesäkuussa lukemani kirja oli Jaana-Mirjam Mustavuoren Koirailoa, jossa kerrotaan koirista yleensä ja niiden yhteiselosta ihmisen kanssa, mutta myös kirjailijan omasta elämästä koirin kanssa. Vaikka itse olenkin enemmän kissaihmisiä, teoksen luki mielellään.


Kategoria(t): elämäkerrat, lukuhaaste Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *