Helmet-lukuhaaste osa 8: elokuun luetut

Elokuussa sain luettua viisi kirjaa, neljä kirjastosta lainattua suomenkielistä ja yhden englanninkielisen omasta hyllystä poimimani. Kuukauden aluksi luin kaksi erittäin nopealukuista kirjaa: Bridgerton-sarjan toisen osan Yllättävä rakkaus ja Emiko Jeanin nuortenromaanin Tokion prinsessa, joka kertoo amerikkalais-aasialaisesta tytöstä, joka saa kuulla olevansa Japanin kuningashuoneen jäsen. Lähtöasetelma on tuttu jo Prinsessapäiväkirjoista, mutta kirja on silti hyvin kirjoitettu ja kuvaa vieraaseen kulttuuriin sopeutumisen vaikeutta.

Onnistuin löytämään kirjastosta Rileyn Auringon sisar -teoksen, joka on sarjan kuudes osa ja kertoo nuorimman sisaren tarinan. Teoksessa on mukana eksoottisen historiallisen matkakertomuksen lisäksi myös aiempia osia enemmän päähenkilön kasvua ja yhteiskunnallisia kannanottoja.

Luin omasta hyllystäni Dennis O’Donnellin kirjan The Locked Ward, jossa hän kertoo urastaan psykiatrisen osaston apulaisena ja suljetulla osastolla kohtaamistaan ihmisistä. Kirja on julkaistu 2013 ja siinä näkyy, miten psykiatrinen hoito on muuttunut vuosien varrella niin lääkityksen kuin muiden hoitomenetelmien suhteen.

Viimeinen elokuussa lukemani kirja oli Nora Robertsin Keräilijä, jonka olin lukenut aiemminkin mutta jonka luin nyt uudemman kerran. Kirjassa talonvahti näkee vastapäisessä asunnossa tapahtuneen murhan ja joutuu vedetyksi mukaan selvitystyöhön. Kirja yhdistää totuttuun Roberts-tyyliin romantiikkaa ja jännitystä ja sopii hyvin kevyen luettavan ystäville.

Kategoria(t): elokuvat ja televisio, jännityskirjallisuus, lukuhaaste Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *