Helmet-lukuhaaste osa 7: heinäkuun kirjat

Heinäkuussa sain luettua neljä teosta, joista kolme perinteisinä painettuina kirjoina ja yhden e-kirjana. Minulla on Kindle, mutta käytän sitä lähinnä matkoilla, sillä pidän enemmän perinteisistä kirjoista. Se on kuitenkin kätevä sellaisten kirjojen kohdalla, joita ei tahdo löytyä Suomesta.

Ensimmäinen lukemani kirja oli Tapio Lehtisen ja Ari Pusan Yksin seitsemällä merellä, jossa käydään läpi Tapion maailmanympäripurjehdusta. Kirja oli yllättävän viihdyttävä jopa tällaiselle ei-purjehtijalle, lisäksi kirjan luvut ovat melko lyhyitä joten se on sopivaa luettavaa myös lyhyinä pätkinä.

Samanaikaisesti luin Lucinda Rileyn Kuun sisar -romaania. Tässä vaiheessa sarjaa kirjan rakenne on jo läpeensä tuttu, mutta nyt houkuttimena toimii tarinan taustalla oleva salaisuus, jota hahmot eivät huomaa, mutta josta tarjotaan vilauksia lukijalle aina silloin tällöin. Seitsemän sisarta on sarja, johon en luultavasti enää palaa, mutta jonka yritän lukea loppuun ihan vain nähdäkseni osuvatko arvaukseni oikeaan.

Tähän asti olen lukenut haasteeseen lähinnä kirjastosta lainaamiani kirjoja, mutta nyt nappasin hyllystäni yhden omistamistani kirjoista uudelleenlukuun. John Groganin Marley ja minä kuvaa pariskunnan elämää kaosta aiheuttavan labradorin, Marleyn kanssa. Kirja on hauska ja vauhdikas ja sopii moniin lukuhaasteen kohtiin, sillä siitä on tehty myös elokuva.

Viimeinen heinäkuussa lukemani kirja menee lukuhaasteen kohtaan 13: Kirja liittyy teatteriin, oopperaan tai balettiin. Luin viikonloppulomalla Lin-Manuel Mirandan, Quiara Hudesin ja Jeremy McCarterin kirjan In the Heights – Finding home, jossa käydään läpi In the Heights -musikaalin syntyä, alkuperäistä esityskautta sekä musikaalista tehdyn elokuvan syntyä. Rakastan musikaaleja, joten kirja oli nappiostos ja ahmin sen läpi kahdessa päivässä.

Kategoria(t): elokuvat ja televisio, laululyriikka, lukuhaaste Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *