Ilon ja surun kirjastojen kesäsarjana Rauta-aika

Aikaisempina kesinä olen julkaissut blogimerkinnän vain joka toinen viikko ja muista kuin Keltaisen kirjaston teoksista. Nyt olen päättänyt poiketa tästä tavasta ja julkaista myös heinäkuussa kerran viikossa. Blogimerkintöjen yhteinen teema on televisiosarja Rauta-aika.

Kevään 2020 julkaisut poikkesivat kaikkiaan suunnitelmista: saatavuusongelmien takia keltaisia kirjoja tuli luettua vähemmän ja muunlaiset teokset saivat enemmän näkyvyyttä. Nyt kirjojen saatavuus on parantunut, joten ehkä syksyksi tavoitan taas toivomani tahdin, eli noin kaksi kolmasosaa blogimerkinnöistä koskisi Keltaisen kirjaston urakkaa.

Keväällä Kalevala-merkinnät jäivät vähiin. Syytä sille en tiedä. Asia on peräti yllättävä: niiden kirjoittaminen ei vie paljonkaan aikaa verrattuna useimpiin romaaneja koskeviin merkintöihin. Ehkä Rauta-ajan tarkastelu paikkaa tätä Kalevala-kirjoitusten puutetta ja antaa uutta näkökulmaa myös runoteokseen.

Vaikka käsikirjoittaja Paavo Haavikko käski televisiosarjan tekijöitä unohtamaan Kalevalan, yksi valitsemani tarkastelukulma on se, voiko Kalevalaa mitenkään unohtaa tai sulkeistaa Rauta-aikaa katsoessaan. Miten Rauta-ajan saattaisi nähdä, jos Kalevala ei olisi tuttu ensinkään? Tuoko Rauta-aika jotain Kalevalaan?

Perjantaina alkaa.

Kategoria(t): ilmoitukset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *