Keltainen kirjasto #113: Kunniakonsuli

Graham Greenen Kunniakonsuli on tarina kohtaloista, joihin johtaa kamppailu uskollisuuden, luottamuksen ja niiden särkymisen kanssa.

Charles Fortnum on alkoholisoitunut Englannin kunniakonsuli Argentiinan Corrientesissa. Hänellä ei ole juuri asemaansa liittyviä tehtäviä. Hän ei mitenkään aktiivisesti pyri vahingoittamaan Englantia, hänen hän hyväksikäyttää asemaansa hankkiakseen tuloja tuottamalla maahan ulkomaisia autoja.

Eduardo Plarr on lääkäri, jonka isä on toiminut sosialistikapinallisissa ja kadonnut. Tämä on tehnyt Eduardosta osittain epäilyttävän henkilön. Hän kokee olevansa lojaali Englannille, vaikka ei ole koskaan käynyt maassa. Hän on mielestään Charles Fortnumin jonkinlainen ystävä, mutta viettelee kuitenkin liki heti ensimmäisen tilaisuuden tullen tämän tuoreen vaimon Claran. Toisaalta hän antautuu kohtalokkaaseen vaaraan jäädessään hoitamaan kapinallisten kaappaamaa ja haavoittamaa Charles Fortnumia.

Clara on nuori prostituoitu, jonka kunniakonsuli Fortnum ottaa vaimokseen pelätessään kuolevansa yksin. Jää epäselväksi, onko hän omaksunut minkäänmoista uskollisuuden käsitettä: hän taipuu hyvin helposti Eduardon alle tuntematta katumusta.

Isä Rivas on entinen pappi ja nykyinen sosialistikapinallinen. Hän ja Eduardo opiskelivat aikoinaan yhdessä. Sittemmin isä Rivas petti kirkon tai kirkko hänet – molemmat varmasti totta näkökulmasta riippuen. Pappi luopui asemastaan, otti vaimon ja liittyi kapinallisiin. Hän johtaa joukkoa, joka vahingossa kaappaa kunniakonsuii Fortnumin Yhdysvaltain suurlähettilään sijaan.

Näistä lähtokohdista on lähes selvää, että tarina päättyy siihen, että Eduardo ja isä Rivas kuolevat poliisien luoteihin ja Fortnum pelastetaan Eduardon lasta odottavan Claran rinnalle.

Kategoria(t): Keltainen kirjasto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *