Ilon ja surun kirjastojen vuosi 2020

Huh huh. Aikamoinen vuosi.

Jälkeenpäin ajatellessa tuntuu tosi hyvältä, että sai väitellä tohtoriksi alkuvuodesta 2020. Pian oman väitökseni jälkeen väitöstilaisuudet saleissa yleisön edessä loppuivat. Tietenkin tohtoriksi olisi päässyt etänä – ja moni on päässytkin. Se on sama saavutus. Mutta jotain olisi varmaan jäänyt puuttumaan, jos oman väitöksen jälkeen olisi vain poistunut linjoilta, heittänyt frakin yläosan tuolille ja keittänyt itselleen teetä.

Korona-aika vaikutti blogiin. Kirjastoista oli hankalampi saada kirjoja luettavakseen. Itsehän en Keltaista kirjastoa erityisesti kerää, vaan olen julkisen palvelun varassa. Julkaisutahtiin se ei juuri vaikuttanut: olen pyrkinyt julkaisemaan peräkkäisen kaksi Keltaisen kirjaston merkintää ja sitten yhden merkinnän muusta aiheesta. Kaikenlaiset kiireet johtivat siihen, että suunniteltu Kalevala-painotus ei toteutunut keväällä, vaan jouduin purkamaan varastosta siellä lepääviä tekstejä. Kunnolla Kalevalasta kirjoittaminen pääsi jatkumaan vasta kesän ja Rauta-ajan myötä.

Rauta-aika oli kaksinkertainen muutos suunnitelmiin: aikaisemmin olen julkaissut heinäkuussa joka toinen viikko, mutta Rauta-ajan neljä jaksoa sopivat hyvin viikoittaisiksi julkaisuiksi. Sitten huomasin, että heinäkuussa onkin viisi perjantaita. No, onneksi Rauta-aika on julkaistu myös romaanimaisessa muodossa. Syyskaudella rytmi alkoi asettua kahteen keltaiseen kirjaan, joita seurasi Kalevala-merkintä. Sittemmin olen yrittänyt tahdittaa tekstejä niin, että toisistaan eroavia runojaksoja erottaisi jokin muusta aiheesta kertova merkintä.

Vähältä piti, että vuonna 2020 olisi jäänyt pelaamatta Cyberpunk 2020. Onneksi ei. Kun peliin palasi lähes kahdenkymmenen vuoden jälkeen, huomasi jonkin muuttuneen – itsessä ehkä parempaan suuntaan, ympäröivässä maailmassa sen sijaan yllättävänkin synkkään. Toivottavasti voi olla arvioimassa tilannetta taas parinkymmenen vuoden jälkeen.

Mutta ensin on vuosi 2021. Sille ei ole suurempaa suunnitelmaa. Kaksi Keltaisen kirjaston kirjaa, yksi Kalevala-merkintä tai muu välipala, ja kesällä jotain erityistä tai sitten ei. Eiköhän tällä pärjätä.

Kategoria(t): ilmoitukset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *